EM: 4-3-3-4-5-2-formasjon

imagesFør avspark i gårsdagens siste kamp fra EM satt jeg med en følelse av at det var i kveld det virkelig skulle brake løs. På fotballbanen, altså. En kamp som skulle fjerne all oppmerksomhet bort fra bråk og rabalder i franske gater. En kamp som skulle vise at de regjerende verdensmestrene fortsatt er på høyden, samtidig som Ukraina kunne overraske den tyske storheten.

Og, denne gangen var jeg på plass foran TV’n. Tilbake i huset i Oslo måtte radio’n vike for levende bilder på skjermen og jeg overlot ikke alt til radiokommentatorenes evne til å tegne frem bildene av det som skjer.

Og, det var absolutt underholdende dette oppgjøret mellom Tyskland og Ukraina – særlig da første omgang og den siste kontringen til Tyskland som endte med scoring og punktering av kampen.

Dagens humoristiske høydepunkt kommer imidlertid i pausen. Fra NRKs studio på Kontraskjæret i Oslo serveres høydepunkter fra 1. omgang – og da blant annet Müller sitt håpløse forsøk på volleyavslutning, som i steden treffer ham midt i planeten. Da smeller det det fra programleder Carina Olset: «Det er nesten som i Kråkeklubben.» Herlig og ironisk fra den samme klubbens tidligere programleder.

Men, det var ikke bare Olset som var i slag hva gjelder underholdende utsagn. Også Tom Nordlie var på hugget i går kveld:
«Det er fem gule veps rundt syltetøyet,» sa Nordlie da han skulle beskrive Ukrainas innsats for å stoppe tyske Götze – som sannsynligvis må være veldig søt.

Og så var det en herlig avslutning med Schweinsteigers scoring to minutter på overtid – særlig når NRKs Christians Nilssen hevder at «den er nesten ferdigscoret». Hvorpå Tom Nordlie utfordrer Nilssen til å ta på seg et par fotballsko etterpå «så skal vi se.»

Og helt til sist må også nevnes da Tyskland begynte å gjøre sine bytter, som en del av planen for å holde på ledelsen. Nordlie høres ut som han ikke helt kan bestemme seg, for om han virkelig hadde rett i dette, er det ikke det minste rart at Tyskland vant i går:

«Dem legger opp til en 4-3-3-4-5-2-formasjon.»

 

Snu kjerringa Dagbladet

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Fotball og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s