EM: Vendepunktet

Etter noen stille dager her på SnuKjerringa.no er det i dag på tide å snu kjerringa og plukke opp tråden fra i går. Så langt EMs beste dag. Og et slags vendepunkt var det også – favorittene har ikke lenger en så enkel vei foran seg. Herlig!

Gårsdagens avslutning viser nemlig frem noe av fotballens intense sjarme, liv og uforutsigbarhet på sitt aller beste vis. Etter to runder i gruppespillet var det ikke særlig tvil hos meg: Spania var den store favoritten til å vinne EM. Ikke det laget jeg håper på, men de jeg tror på. Etter gårsdagens mildt sagt varierende opptreden mot Kroatia er jeg på langt nær så sikker.

Usikkerheten handler ikke bare om at Spania nå får en betydelig tøffere vei fram mot en finale. Det handler vel så mye om at Spania i går, særlig defensivt, viser svakhetstegn. Kroatia var et lag som endelig turte å lege press på de defensive leddene – da gjorde Spania feil etter feil etter feil.

Når de i tillegg bommer på en straffe – som etter min oppfatning var veldig billig idømt – kan du ikke forvente å vinne noe som helst. Nei, i går var det Kroatia som stod for mesteparten av underholdningen, trøkket og gløden til dette laget har jeg savnet lenge – nå blir det spennende å se hvordan de fortsetter.

Og, i dag skal det avgjøres med avslutningen på gruppespillet.  Mitt tips er at Portugal og Ronaldo snur kjerringa og sikrer seg avansement med seier over Ungarn, mens Island må nøye seg med tredjeplass og håpe å gå videre på det. Jeg har dessverre ingen tro på at Sverige retter opp noe av inntrykket fra de to første rundene og både Belgia og Italia gjør jobben godt nok i kveld. Dermed er mitt tips at EM er over for både Sverige og Irland etter dagens kamper.

Nå er det dukket opp store bekymringer hos en del mennesker for at den ene siden av cupspillet blir med for mange av de store favorittene. Det skyldes vel egentlig ikke oppsettet, men heller at favorittene ikke gjør jobben sin. Personlig må jeg si at det å få kamper som Italia-Spania allerede i første runde i cupspillet, bare gjør det hele mer morsomt. Levende og spennende hele veien.

Det er fortsatt bare å lene seg tilbake og nyte det hele.

 

Snu kjerringa Dagbladet

 

 

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s